(راهنمای جامع و کاربردی در مورد چیلر و خرید چیلر)

چیلر چیست؟ 

چیلر (Chiller)  یا سرد کن یک ماشین است که به وسیله یک سیکل تبرید تراکمی یا سیکل تبرید جذبی گرما را از مایع میگیرد، حال شاید از خود بپرسید این جمله بسیار فنی و تخصصی است ولی اگر قصد داشته باشیم تا به زبان ساده تعریفی از چیلر داشته باشیم باید بگوییم: چیلر ماشینی است که گرما را از مایع میگیرد و توسط برج خنک‌ کننده (cooling tower) و کندانسور(condenser) گرما را از این سیکل خارج میکند و از طریق همین مایع خنک شده دمای محیطی که چیلر در آن تعبیه شده است مطبوع میکند.

چیلر چیست

چیلر دقیقا چه کاری می کند؟

چیلر یک دستگاه است که با استفاده از فرآیند تقطیر و تبخیر یک مبرد در حال گردش بین اجزای چیلر تراکمی یا اجزای چیلر جذبی کار می کند و گرما را از یک قسمت به قسمت دیگر در یک سیکل یا دوره منتقل می کند.

تفاوت چیلر آب خنک و چیلر هوا خنک

اگر بخواهیم به زبان ساده کاری که دقیقا انجام می دهد این است که آب را برای سرمایش هوای ساختمان سرد کند تا این آب سرد به وسیله لوله کشی که انجام شده است و توسط پمپ به هواساز و یا همان دستگاه های توزیع کننده هوا که در بخش های مختلف ساختمان تعبیه شده است برساند البته فقط از چیلر در ساختمان های مسکونی استفاده نمی شود و از چیلر در بخش های صنعتی نیز استفاده زیادی می شود.

معمولا برای اینکه این آب سردی که توسط لوله ها انتقال داده می شود احتمال دارد مسیر طولانی رو طی کنند و به همین دلیل باید حتما این لوله کشی ها عایق بندی شوند.

آشنایی کامل با چیلر chiller

تبرید یا همان خنک کردن به این معناست که گرما را از یک محیط با دمای کم یا پایین به یک محیط یا ماده با دمای بالاتر انتقال داد که چیلر هم ساز و کاری دارد که از همین روش برای خنک کردن محیط استفاده میکند.البته از گرمایی که در این سیستم از سیکل خارج می‌شود می‌توان با کمک گرفتن از فن کویل و هواساز برای گرمایش محیط استفاده کرد.

کاربردهای استفاده از چیلر

دستگاه چیلر کاربردهای متفاوتی داشته و در صنایع مختلف از جمله صنعت ساختمان و در سیستم های سرمایشی مجتمع های اداری، تجاری، مسکونی و تفریحی مورد استفاده قرار میگیرد.

کاربردهای استفاده از چیلر

همچنین چیلر در خطوط تولید صنایع مختلف از جمله داروسازی و صنایع غذایی و از همه مهم تر در بیمارستان ها برای تهویه کاربرد دارد.

انواع چیلر

  • چیلر تراکمی
  • چیلر جذبی
  • چیلر سانتریفیوژ

چیلر (آب سرد کن)

در زبان محاوره و به‌ صورت کلی به دستگاهی که آب یا سایر محلول های مشابه غیرخورنده را خنک میکند چیلر گویند و برودت مرکزی چیلر دستگاه تولید کننده سرما میباشد که این سرما را از طریق سیال واسطه (آب) انتقال میدهد.

سلسه مراتب انواع دستگاه چیلر

سلسه مراتب انواع دستگاه چیلر

تفاوت اصلی بین چیلر های هوا خنک و آب خنک که کندانسوراشان یا با آب خنک میشود یا با هوا که چیلر اب خنک با اب خنک میشود و چیلر هوا خنک، چیلر اب خنک مصرف اب بیشتری دارد ولی در مدار چیلر های هوا خنک اب وجود ندارد و خنک کاری توسط هوا انجام می شود.

عملکرد چیلر های هوا خنک تا حدودی وابسته به درجه حرارت محیط است و افزایش گرما و سرما محیط بر عملکرد چیلر های هوا خنک بسیار موثر است و از طرفی در مناطق مرطوب از چیلر های اب خنک نباید استفاده کرد زیرا چیلر های اب خنک توسط برج خنک کن خنک می شوذ و با توجه به هوای مرطوب راندمانش کاهش می یابد.

هزینه نگه داری چیلر های هوا خنک نسبت به اب خنک کمتره زیرا در چیلر های اب خنک به علت استفاده اب در مدار و امکان رسوب پس هزینه نگهداریش بیشتر، پس باتوجه به شرایط اب وهواو موقعیت منطقه و بازدید مهندسان وانجام محاسبات بهترین گزینه رو به شما پیشنهاد داده می شود.

چرخه تبرید

عامل اصلی در سیکل تبرید که در این چرخه در حرکت است یک سیال جذب کننده گرما (مبرد) می‌باشد که این مبرد گرما از یک محیط جذب و به خارج آن محیط دفع می‌کند؛ چرخه تبرید تراکمی شامل کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور می‌باشد.

راهنمای خرید چیلر

اصلی ترین نکته در طراحی سیستم های تهویه مطبوع، ایجاد دمای مناسب برای فضای مورد نظر (اتاق) می‌باشد. این کار به‌وسیله جذب گرما توسط سیال مبرد موجود در لوله های اواپراتور انجام می‌شود. یعنی سیال مبرد گرمای فضای مورد نظر (اتاق) را جذب کرده و تبخیر می‌شود و در نتیجه باعث خنک شدن اتاق می‌شود. سیال مبرد تبخیر شده و به سمت کمپرسور هدایت می‌شود.

طرز کار مبرد در چیلر

شاید چالشی ترین قسمت چرخه تبرید در کمپرسور رخ می‌دهد. متراکم سازی سیال مبرد به‌ وسیله کمپرسور و افزایش فشار سیال انجام میشود. این فرآیند نیروی محرکه لازم برای گردش سیال در چرخه تبرید را فراهم میکند. این افزایش فشار، باعث افزایش دمای سیال نیز میشود و سیال مبرد پس از خروج از کمپرسور به بخار فوق گرم تبدیل میشود.

طرز کار مبرد در چیلر

به منظور خنک کاری مجدد اتاق، نیاز به کاهش دمای سیال مبرد میباشد، به همین دلیل با خروج از کمپرسور، بخار فوق گرم به کندانسور هدایت میشود تا بخشی از گرمای خود را به محیط پیرامون انتقال دهد و خنک شود. خنک شدن سیال مبرد توسط مبدل آب خنک یا هوا خنک انجام شده و سیال خروجی از کندانسور به صورت مایع میباشد

فشار سیال خروجی از کندانسور بالا بوده و میتواند به لوله های اواپراتور که عمدتا آسیب پذیر هستند، صدمه وارد کند، به منظور کاهش فشار سیال، بعد از کندانسور یک شیر انبساط قرار میدهند، به‌ طوری که سیال با عبور از آن یک کاهش فشار ناگهانی را تجربه میکند و بخشی از آن تبخیر شده و دمای سیال به کمتر از دمای اتاق میرسد، سیال مبرد به لوله های اواپراتور میرسد و فرآیند اواپراتور مجددا تکرار میشود.

چیلر جذبی

چیلر جذبی یا چیلر ابزورپشن دستگاهی است که با استفاده از منابع گرمایی مثل شعله مستقیم گاز یا بخار آب و در یک سیکل دائمی به نام سیکل جذبی، آب را سرد می‌کند.

چیلر جذابی

در چیلر جذبی به جای کمپرسور و انرژی الکتریکی از انرژی حرارتی و ژنراتور به عنوان منبع انرژی استفاده میشود، در سیکل جذبی معمولا از لیتیم جامد به عنوان ماده جاذب یا سیال ثانویه و از آب به عنوان سیال اولیه نام برده می‌شود، در سیکل جذبی آمونیاک-آب از آمونیاک و در سیکل لیتیم بروماید-آب از لیتیم بروماید به عنوان مبرد استفاده میشود، چیلر به صورت تک اثره، دو اثره و مستقیم ساخته میشود.

اجزای تشکیل دهنده چیلر

اواپراتور

وظیفه سرد کردن آب برای ایجاد سرمایش را بر عهده دارد

ماده جاذب (absorber)

برای حفظ فشار اواپراتور در حالت خلا از طریق جذب بخار موجود

ژنراتور

برای برگرداندن غلظت لیتیم برومید به غلظت اولیه استفاده می‌شود

کندانسور

در کندانسور بخار آب آزاد شده از محلول مبرد بعد از خنک شدن به آب تبدیل می‌شود

برج خنک کننده

وظیفه خنک کردن آب خنک کاری را برعهده دارد

زمانی به‌ کارگیری چیلر جذبی مقرون به صرفه خواهد بود که از آب گرم یا بخار اتلافی یک منبع حرارتی مثل توربین گاز، دودکش، کوره یا بویلر برای راه اندازی چیلر استفاده شود.

اساس کار چیلر جذبی (لیتیم بروماید)

ابتدا محلول لیتیم بروماید و آب از جاذب به سمت ژنراتور حرکت می‌کند، در داخل ژنراتور که توسط منبع حرارتی داغ شده است، آب محلول تبخیر شده و باعث افزایش غلظت محلول لیتیم برومید میشود.

بخار آب به سمت کندانسور حرکت میکند و محلول لیتیم بروماید که در ابتدا به سمت بالا(ژنراتور) حرکت کرده بود، در اثر سنگینی ناشی از افزایش غلظت در ژنراتور حال به سمت پایین کشیده و بر روی محلول جاذب اسپری میشود.

در جاذب لیتیم بروماید، بخار آب بازگشتی از اواپراتور به وسیله آب برگشتی از برج خنک کننده سرد شده و به حالت مایع تبدیل می‌‎شود.

اساس کار چیلر جذبی (لیتیم بروماید)

بخار آب وارد شده به کندانسور با برخورد به کویل های خنک کننده که داخل آن آب سرد شده توسط برج خنک کن جریان دارد، به مایع تبدیل میشود، سیال مایع شده(آب) به اواپراتور میرود و در آنجا سرمای خود را به آب گرم برگشتی از منبع تغذیه (فن کویل، هواساز و …) داده و تبخیر میشود، بخار آب وارد جاذب شده و با لیتیم بروماید ترکیب میشود.

مزایا و معایب چیلرهای جذبی

  • صدای کمتر به نسبت چیلر تراکمی
  • مبرد در چیلرهای جذبی آب مقطر است به راحتی در دسترس بوده و اثرات مخرب زیست محیطی ندارد.
  • راندمان کمتری نسبت به چیلرهای تراکمی دارد.
  • قیمت اولیه چیلر جذبی بیشتر از تراکمی میباشد.
  • چیلر جذبی نیاز به برج خنک کن دارد و در مناطقی که لا کمبود آب مواجه است، غیر قابل استفاده است.
  • اندازه چیلرهای جذبی از چیلرهای تراکمی بزرگتر میباشد. (در تناژهای یکسان)

جدول مصرف برق

نوع چیلرمصرف برقجریان برق
جذبیکمکم
تراکمی آب خنکمتوسطمتوسط
تراکمی هواخنکزیادزیاد

مراحل نصب و راه اندازی چیلر

  • اجرای شاسی مناسب جهت تحمل وزن
  • رنگ ضد زنگ شاسی
  • تقویت نقاط جوش شاسی بوسیله نبشی
  • رعایت حریم تعمیرات اطراف دستگاه, حداقل ۱ متر از هر طرف و در دستگاههای آب خنک به منظور ریتیوب کردن به اندازه ی طول دستگاه از جلوی آن باید خالی باشد
  • تهیه لرزه گیر مناسب جهت کنترل لرزش و وزن
  • تراز بودن شاسی
  • تامین کابل برق با سایز مناسب جهت برق
  • تامین لوله رفت و برگشت آب تا نزدیک محل
  • تهیه سایبان با هماهنگی واحد فنی (سیستم هوا خنک)

خرید چیلر از مراکز معتبر

با توجه به تخصصی بودن دستگاه چیلر و نقش مهمی که در سرد کردن و تهویه هوا داشته، نمیتوان این دستگاه را از هر فروشگاهی خریداری نمود، بنابراین توصیه میشود حتما حتما قبل از خرید چیلر از افراد باتجربه و مهندسین شرکت فنی مهندسی آسا تهویه مشاوره گرفته تا در نهایت بتوانید دستگاه چیلر مورد نظر خود را در نوع درست و کیفیت بالا انتخاب و خریداری نمایید.

تماس با ما

FAQ

در چیلرها با بهره‌گیری از سیکل تبرید (تراکمی یا جذبی) حرارت از سیال واسطه (معمولا آب) گرفته شده و به وسیله کندانسور به محیط بیرون منتقل میشود. سیال واسطه که خنک شده به فضای مورد نظر منتقل می‌شود و مجدداً با برگشت این سیال به چیلر حرارت به محیط دفع میشود. بر حسب اینکه برای دفع حرارت در چیلر از سیکل تبرید تراکمی استفاده شود یا سیکل جذبی، دو نوع چیلر تراکمی و جذبی وجود دارد.

در این دستگاه مقداری از توان، به منظور متراکم نمودن سیال مبرد صرف کمپرسور شده و این سیال که به گاز تبدیل شده است، در کندانسور، حرارت دریافت کرده را به محیط پس خواهد داد. پس از عبور از شیر انبساط، سیال وارد اواپراتور شده و در اثر ازدیاد حجم، حرارت محیط اطراف را کسب کرده و در نتیجه فضای اطراف اواپراتور خنک می‌شود. چنانچه برای خنک‌کاری کندانسور چیلر از آب یا هوا استفاده شود، چیلر آب خنک یا هوا خنک نامیده می‌شود.

سیکل تبرید جذبی (مبتنی بر بخار)، روشی عالی برای تهویه‌ مطبوع مرکزی در تاسیساتی است که ظرفیت دیگ اضافی داشته و می ‌توانند بخار مورد نیاز برای راه ‌اندازی چیلر را تامین نمایند. در چیلرهای جذبی به کمک یک ماده‌ جاذب و یک سیال مبرد، جذب آن توسط جاذب، جداسازی و میعان مجدد آن عمل خنک‌ کاری صورت میگیرد. مزیت این نوع چیلرها عدم استفاده از کمپرسور و در نتیجه مصرف کمتر برق می‌ باشد. اجزاء اصلی تشکیل‌ دهنده ‌سیکل جذبی عبارتند از: ژنراتور، کندانسور، اواپراتور و بخش جذب ‌کننده.

  1.  ضریب اطمینان بالا
  2. استهلاک پائین به دلیل کم بودن قطعات متحرک و در نتیجه عمر بیشتر دستگاه
  3. هزینه‌های تعمیر و نگهداری پائین
  4.  بدون لرزش و سروصدا
  5. عدم نیاز به فضای نصب زیاد
اشتراک در
اطلاع از

30 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد بنایی
3 سال قبل

تعداد مدارهای چیلر به چه پارامترهایی بستگی دارد؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  محمد بنایی
3 سال قبل

سلام آقای بنایی
تعداد مدارهای چیلر به تعداد مدارهای اواپراتور و تعداد کمپرسور و مدارهای کندانسور بستگی دارد
با آرزوی بهترین ها برای شما

حسن میرزاده
3 سال قبل

سلام
شرکت آسا تهویه چیلر هم به فروش میرسونه ؟
یعنی میتونم برای خرید چیلر از شما کمک بگیرم؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  حسن میرزاده
3 سال قبل

سلام و درود دوست عزیز
بله میتوانید از محصول چیلر آسا تهویه استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر هم حتما تماس بگیرید.

حسین یوسفی
3 سال قبل

خرید کلی چیلر به چه صورت هست؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  حسین یوسفی
3 سال قبل

سلام و درود دوست عزیز
خوشبختانه شرکت فنی مهندسی آسا تهویه فروش چیلر رو به صورت کلی و تکی انجام میده و فقط کافیه سفارش مورد نظر خودتون را از طریق شماره تلفن های درج شده در سایت با مسئول مورد نظر در میون بگذارید.

رقیه نظری
3 سال قبل

سلام، مطالب کاملی بود. خواستم تشکر کنم از شرکت آساتهویه

علی احمدی
3 سال قبل

چیلر جذبی بهتره یا تراکمی؟ چه تفاوت هایی با هم دارند؟ عملکرد ی کدستگاه چیلر برای یک مجتمع مسکونی ۵۰۰ واحدی چطوره؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  علی احمدی
3 سال قبل

سلام و درود دوست عزیز
ممنون از سوال خوبتون.
چیلر جذبی و تراکمی از نظر COP ضریب عملکرد
اشغال فضا
وزن کل
حمل و نحوه نصب
سطح صدای تولیدی
قیمت
با هم دیگر تفاوت هایی دارند و براساس نیاز خودتون میتونید تشخیص بدید با توجه به این ویژگی ها کدام چیلر برای شما بهتر هست.

عظیمی
2 سال قبل

سلام در تعطیلات قرنطینه ای هم شما فروش چیلر دارید؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  عظیمی
2 سال قبل

سلام و درود دوست عزیز، بله.
میتونید تماس بگیرید.

سمیرا
2 سال قبل

برای چیلرها هم پادکست دارید؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  سمیرا
2 سال قبل

سلام بله؛ همین صفحه قرار خواهد گرفت.

حیدر مولوی
2 سال قبل

چطور میتوانم با مدیریت مجموعه ارتباط داشته باشم؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  حیدر مولوی
2 سال قبل

سلام و درود با شماره تلفن های درج شده میتوانید تماس بگیرید.

احمدیان
2 سال قبل

برای هفته آینده میخواستم چیلر بخرم
موجودی دارید؟

علی تیموری
مدیر
پاسخ به  احمدیان
2 سال قبل

سلام و درود
برای استعلام موجودی کلیه محصولات در تماس باشید.

رویا
2 سال قبل

اساتهویه خرید‌چیلر‌ انلاین نداره؟

جعفر
2 سال قبل

بخش راهنمایی نصب چیلر مفید و کاربردی بود دستتون درد نکنه

کرم اله
2 سال قبل

ممنونم از محتویات خوبی که در این صفحه برای ما بینندگان قرار دادید در رابطه با خرید چیلر در چه ساعاتی تو طول روز میتونیم به صورت اختصاصی با مجموعه صحبت کنیم ؟

حسین رضایی
2 سال قبل

در بخش مزایای چیلر های جذبی نسبت به چیلر های تراکمی گفته شده عدم نیاز به فضای نصب زیاد، با این وجود حداقل فضای مورد نیاز چقدر است، قبل از دیدن پروژه قابل تخمین هستش ؟

آقای جمالی
2 سال قبل

بین چیلر های جذبی و چیلر های تراکمی برای یک فضای ۲ هزار متری کدام رو پیشنهاد می کنید ؟

محمد دانیال زاده
1 سال قبل

سلام خسته نباشید من یه چیلر برای محیط کاریم میخوام تقریبا ۴۰۰ متره از چه سیستمی باید استفاده کنم؟

سیروان عبدی
1 سال قبل

سلام واقعا اطلاعات کامل و دقیقی بود متشکر که زحمت کشیدید

30
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x

فرم زیر را پر کنید
تا کارشناسان ما
با شما تماس بگیرند